Het dak van Museum Hengelo als afvalbak van uitgaanspubliek

videoHENGELO - Beheerder Bertus Slotman (73) van Museum Hengelo moet regelmatig het dak op om rommel van uitgaanspubliek op te ruimen. Als hij niet doet, kan dat leiden tot een lekkage in één van de zalen, zoals onlangs het geval was.

Na elk weekend fietst Bertus Slotman om het gebouw heen om te kijken hoeveel rommel er nu weer ligt. Het is af en toe bar en boos, wat het uitgaanspubliek allemaal achterlaat in en rondom de Beekstraat. Het kan nog erger. Slotman inspecteert tegenwoordig om de zoveel tijd ook het dak. Het is zo makkelijk om afval op het niet al te hoge dak te smijten vanaf de straat. Dan is de rommel uit zicht. Maar voor het Museum Hengelo kan dit leiden tot vergaande problematiek.

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.