Wethouder Gerard Gerrits (rechts), met naast hem gedeputeerde Bert Boerman en achterop de directie van TWW
Volledig scherm
Wethouder Gerard Gerrits (rechts), met naast hem gedeputeerde Bert Boerman en achterop de directie van TWW © Martin Ruesink

Kuipersdijk in Hengelo weer open voor verkeer

videoHENGELO - Veiliger, duurzamer en groener. De Kuipersdijk in Hengelo is sinds woensdag weer aan beide zijden open voor alle verkeer. Wethouder Gerard Gerrits, gedeputeerde Bert Boerman en directeur Jeroen Grootenhuis van de Twentse Weg- en Waterbouw hebben de belangrijke verkeersader feestelijk heropend.

De Kuipersdijk, tussen de spoorovergang Hengelo - Enschede en de Breemarsweg, is vanaf oktober grondig op de schop gegaan. De weg heeft aan beide zijden vrijliggende fietspaden gekregen, waardoor de veiligheid voor fietsers is verbeterd. ,,Dat heeft overlast gegeven, ik heb zelf ook regelmatig de weg moeten zoeken”, aldus Gerrits bij de opening. 

Berm

Ook is er en groene middenberm aangelegd, ter verbetering van de doorstroming.  De berm moet volgend jaar met bonte beplanting een oase voor bijen worden. Dit najaar volgt de aanplant van 23 bomen. ,,Geen eikenbomen”, zo stelde Gerrits de aanwezigen gerust. 

De renovatie volgt op een totale opknap van het gebied, met veel nieuwe woningen en voorzieningen als een waterpark, multifunctioneel centrum en verbeterd sportpark. Eén wens blijft. ,,Een ongelijkvloerse kruising met het spoor”, zo memoreerde gedeputeerde Boerman, ,,dat is een investering die al snel tien a 12 miljoen euro gaat kosten.”

Parasol van de aannemer
Volledig scherm
Parasol van de aannemer © Martin Ruesink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.