Leerlingen Sint Janschool in Hengelo krijgen drinkfles om afvalprobleem tegen te gaan

videoHENGELO - Bij de opening van het nieuwe schooljaar op de Sint Janschool in Hengelo was er maandag speciale aandacht voor duurzaamheid. Alle leerlingen en medewerkers van de school kregen een drinkfles uitgereikt.

De drinkfles is het resultaat van een project over duurzaamheid waar acht leerlingen van de verrijkingsgroep het afgelopen schooljaar aan hebben gewerkt. De school startte het project vorig jaar in samenwerking met PPS Construct, een bedrijf dat zich richt op het inrichten van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, maatschappelijke instellingen en overheden. Eigenaar Nora van der Meulen: „Mijn dochter zit hier op school en het leek ons mooi om te kijken hoe kinderen zo’n moeilijk thema als duurzaamheid aanpakken. Hoe komen kinderen van een probleem of vraag tot een oplossing?” Dat bleek nog best lastig.

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.