Nieuwe skatebaan van Hengelo bijna klaar voor gebruik: ‘Best gesmeerde baan van Nederland’

VideoHENGELO – Na bijna tien jaar wachten, maakten de mannen van SkateLAB deze week hun eerste rondjes over de skatebaan op het Industrieplein. Wie ook een ollie of een kickflip wil maken, moet nog even geduld opbrengen: de baan gaat begin volgende maand open. 

De eerste rondjes op de splinternieuwe baan waren voorbehouden aan de mensen van SkateLAB, de ontwerpers van de baan, en die van Nine Yards uit Breda die de baan hebben gebouwd. „Nine Yards heeft hier alles met de hand gesmeerd. Een wand wordt bijvoorbeeld door acht man tegelijk met de hand gevormd. Het is echt een ambacht”, vertelt Tjeerd Derkink van SkateLAB. 

De initiatiefnemer is erg tevreden met de baan die hij omschrijft als een ‘landschappelijk ontworpen skatepark met street- en parkelementen waarop je kunt blijven doorrijden’. „Ik durf te beweren dat dit de best gesmeerde baan van Nederland is. Nine Yards heeft het superstrak aangelegd. De baan ligt er perfect bij.”

De bouwers van de skatebaan, met vlnr: Marko Matic en Tjeerd Derkink van SkateLAB en Jeroen van Egmond van skatebaanbouwer Nine Yards. Foto: Esther Rouwenhorst
Volledig scherm
De bouwers van de skatebaan, met vlnr: Marko Matic en Tjeerd Derkink van SkateLAB en Jeroen van Egmond van skatebaanbouwer Nine Yards. Foto: Esther Rouwenhorst © Esther Rouwenhorst

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.