NK dahliakweken bij Wendezoele in Delden

VideoDELDEN - Bij museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden wordt komend weekend het NK dahliakweken gehouden. De kwekers tonen hun mooiste dahlia’s. Een betere locatie is eigenlijk niet denkbaar voor een show met deze ‘boerenbloemen’.

Want de dahlia mag dan oorspronkelijk uit Mexico komen, vroeger zag je de planten met de kleurrijke bloemen vooral bij boerderijen. Vandaar dat de plant als boerenbloem bekend staat. „Een boer heeft doorgaans goede grond, dus daar doen de bloemen het ook goed. Je zag vroeger bij boerderijen hele rijen dahlia’s staan, vooral in de kleuren wit en rood”, vertelt Hans Mikkers (58). 

  1. Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

    Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

    AMBT DELDEN - Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden is dit weekend het decor van het NK dahliakweken en de bijbehorende dahliashow. Duizenden bloemen kleuren de oude schuren en boerenwagens. Het evenement trekt veel belangstellenden, zo blijkt deze zaterdag. De meeste bezoekers komen speciaal voor de dahliashow. Zo ook Frans en Truus Katier uit Delden. Ze zijn gek op dahlia's, vertelt Truus. „We hebben zelf ook 23 soorten dahlia's in onze tuin.” Vooral de verschillende vormen en de vele kleuren van de bloemen vinden ze mooi. Even verderop bewondert Jan Goselink uit Wierden de bloemstukken. De kleuren van de dahlia's spreken hem aan, zegt hij. „Ik sprak net een andere bezoeker die dahlia's kweekt en ik ga wat dahliaknollen van hem kopen, zodat ik volgend jaar in mijn eigen tuin van de bloemen kan genieten.”
  2. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

Hengelo e.o.