Oude verzorgingshuis Het Woolde gesloopt

videoNu de eerste fase van de nieuwbouw van Het Woolde is afgerond en bewoners daarheen zijn overgebracht, wordt het oude verzorgingshuis nu deels gesloopt. Dit was het eerst het pand zoals dat sinds 1965 aan de Geerdinksweg heeft gestaan. 

Het Woolde biedt straks een thuis aan 84 mensen met een verpleeghuisindicatie verdeeld over twee ovale gebouwen. Oplevering van het tweede gebouw is volgend jaar voorzien.

Geen traan

Gerrit Holterman (83) woonde 2,5 jaar in het verzorgingshuis met uitzicht op de Geerdinksweg. Sinds juni van dit jaar heeft hij iest verderop een kamer in het nieuwbouwdeel van Het Woolde. Hij laat geen traan om de sloop van de oude flat. “Ik heb daar met veel plezier gewoond, maar vind de nieuwe onderkomen prettiger.  Ik weet dat er ook mensen zijn die daar anders over denken, maar waarom weet ik eigenlijk niet. Bijvoorbeeld de badkamers zijn nu echt veel beter. Zelfs het eten is nu lekkerder dan voorheen.”

Volledig scherm
Sloop Het Woolde © Rob Steentjes
  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.