Reggehof wil verjongen en Goorser worden

VIDEOGOOR - De Reggehof wil dit seizoen 80.000 bezoekers trekken. De 25-jarige cultuurtempel moet ‘Goorser’ worden, stelt de directeur. Liefst met jonger volk.

De Reggehof heeft te veel met de rug naar Goor gestaan. Er is amper geluisterd naar wensen uit het Reggestadje. Te veel is gestreefd naar hoog-culturele voorstellingen, die enkel een vergrijzend publiek boeien. „De Reggehof moet zichzelf na 25 jaar opnieuw uitvinden.”

  1. Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

    Duizenden dahlia's kleuren Wendezoele in Ambt Delden tijdens heus NK

    AMBT DELDEN - Museumboerderij Wendezoele in Ambt Delden is dit weekend het decor van het NK dahliakweken en de bijbehorende dahliashow. Duizenden bloemen kleuren de oude schuren en boerenwagens. Het evenement trekt veel belangstellenden, zo blijkt deze zaterdag. De meeste bezoekers komen speciaal voor de dahliashow. Zo ook Frans en Truus Katier uit Delden. Ze zijn gek op dahlia's, vertelt Truus. „We hebben zelf ook 23 soorten dahlia's in onze tuin.” Vooral de verschillende vormen en de vele kleuren van de bloemen vinden ze mooi. Even verderop bewondert Jan Goselink uit Wierden de bloemstukken. De kleuren van de dahlia's spreken hem aan, zegt hij. „Ik sprak net een andere bezoeker die dahlia's kweekt en ik ga wat dahliaknollen van hem kopen, zodat ik volgend jaar in mijn eigen tuin van de bloemen kan genieten.”
  2. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

Hengelo e.o.