Samenloop voor Hoop in Hengelo: vooral de nacht wordt zwaar

VideoHENGELO - Vierhonderd lopers zijn vrijdagavond in het FBK-stadion gestart voor de Samenloop voor Hoop. „We houden het niet droog”, waarschuwde weerman en ambassadeur van KWF Kankerbestrijding Dennis Wilt.

„Iedereen kent wel iemand die te maken krijgt met die vervelende ziekte”, zo zei Wilt in een toespraak tot de deelnemers. Zijn dochter werd op 2-jarige leeftijd getroffen door leukemie. Ze is nu 17. „En het gaat goed met haar”, aldus Wilt.

Teams

Geld is hard nodig, zegt Wilt. Vandaar de Samenloop voor Hoop, waar deelnemers van vrijdagavond 18.00 tot zaterdagmiddag 18.00 uur rondjes lopen in het stadion, met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Lopers doen mee in teams, zodat ze elkaar kunnen afwisselen en niet 24 uur achter elkaar hoeven te lopen. Vooral de nacht wordt moeilijk, verwacht organisator Henk van der Beek.

Meer geld

Al voor aanvang van het evenement is er meer geld binnen dan verwacht. Van der Beek rekende op 30.000 euro maar kon vrijdagavond melden dat de teller al op 40.000 euro stond.

Telgenkamp

Leerlingen van De Telgenkamp hebben vrijdag al een eigen Samenloop voor Hoop georganiseerd op school. Ook doen ze zaterdag nog mee. „Ze hebben al 8000 euro gedoneerd. Fantastisch”, aldus de organisator.

Volledig scherm
De start van de Samenloop voor Hoop. © Saskia Minkman
Volledig scherm
Veel medewerkers van de gemeente lopen mee, waaronder wethouder Claudio Bruggink (rechts). © Saskia Minkman
  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.