Twentse seksuologe pleit voor terugkeer van de ‘functionele schaamte’: 'Seks wordt al heel snel plat'

VideoBORNE - Seks, dat hoeft niet open en bloot. De grote openheid over seksualiteit heden ten dage op bijvoorbeeld tv is niet echt en bovendien verraderlijk, vindt de Twentse seksuologe Karen de Ruiter. Wat haar betreft keert de 'functionele schaamte' terug.

In je blootje daten op televisie, onenightstands, SecondLove. Het lijken allemaal tekenen van een grote openheid over seksualiteit in onze samenleving. Maar de transparantie is schijn en bedrieglijk, zegt seksuoloog Karen de Ruiter uit Borne. Ze pleit voor terugkeer van 'functionele schaamte' rond seks.

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.
  2. Vier jaar cel geëist voor inrijden op motoragenten bij controle in Zenderen

    Vier jaar cel geëist voor inrijden op motoragen­ten bij controle in Zenderen

    ALMELO - Het Openbaar Ministerie eist een gevangenis straf van vier jaar voor het twee keer inrijden op motoragenten om te ontkomen aan een alcoholcontrole. Met de hoogte van de eis zei de officier van Justitie een voorschot te nemen op nieuwe wetgeving om geweld tegen politiemensen zwaarder te kunnen straffen. “Alleen dit jaar zijn er al 28 incidenten geweest waarbij daders op de politie zijn ingereden", zei de officier ter onderbouwing.

Hengelo e.o.