Peter Smeele is al 25 jaar bezorger van deze krant. „Ons werk is belangrijker dan ooit.”
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Smeele is al 25 jaar bezorger van deze krant. „Ons werk is belangrijker dan ooit.” © Robin Hilberink

Corona of niet, krantenbezorger Peter (66) gaat elke nacht op pad in Denekamp: ‘Juist nu’

videoDe krant valt ook in coronatijd elke ochtend op de deurmat. Hoe gaat dat, die bezorging in crisistijd? Een ochtend op pad met Peter (66) in Denekamp, die al 25 jaar kranten bezorgt. „Ik word er emotioneel van.”

Coronacrisis of niet, bezorger Peter Smeele (66) uit Denekamp piekert er niet over zijn werk neer te leggen. Om iets voor 4 uur in de nacht meldt hij zich deze donderdag bij het depot in Denekamp. In alle stilte zoekt hij zijn kranten bij elkaar voor een vaste ronde door de wijk. Hij heeft geen probleem met het vroege tijdstip. „Het geeft een heerlijk gevoel als ik door verlaten straten fiets. Alsof de wereld van mij is”, zegt hij.

  1. Zo gingen we op de redactie te werk op die dramatische dag 20 jaar geleden.
    Achter de Schermen

    Zo gingen we op de redactie te werk op die dramati­sche dag 20 jaar geleden.

    De krant doet verslag van drama’s die de maatschappij schokken. Ze verzamelt feiten om geleidelijk de vraag te beantwoorden hoe het kon gebeuren. Tientallen medewerkers van De Twentsche Courant Tubantia wisten intuïtief dat ze die zaterdag 13 mei 2000 aan het werk moesten toen het vuurwerkbedrijf SE Fireworks ontplofte. Lees hier hoe we te werk gingen op die dramatische dag. „Dit is wat mensen van ons mogen verwachten”, zegt verslaggever Lucien Baard. „We kozen indringende foto’s, maar geen lijken”, zegt toenmalig adjunct-hoofdredacteur Ger Dijkstra.