Karen Hof, uitvaartondernemer uit Boekelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Karen Hof, uitvaartondernemer uit Boekelo. © Robin Hilberink

Uitvaartondernemer Karen Hof (54) uit Boekelo: ‘Rouwplechtigheid snel van corona ontdoen’

BOEKELO - Karen Hof uit Boekelo verzorgt tussen de vijftig en tachtig uitvaarten per jaar. Dat vraagt in tijden van corona om aanpassingen, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van waardigheid en stijl. „Aandacht voor corona mag niet de overhand krijgen.”

Cruciaal in coronatijd
Thuisblijven kan niet iedereen. Wie werken er door in tijden van corona? En hoe ervaren ze dat?

Karen Hof
Uitvaartondernemer
54 jaar
Boekelo

Dat er in verband met de coronacrisis bij een uitvaart nog maar dertig genodigden aanwezig mogen zijn die ook nog eens op anderhalve meter van elkaar moeten blijven, noemt Karen Hof ‘een beperking en uitdaging tegelijk’. „Het is vervelend voor de nabestaanden, maar er is wel een mouw aan te passen. Desnoods deel ik het op in twee bijeenkomsten met elk dertig aanwezigen. Is ook al gebeurd.”

Karen Hof (54) houdt afscheidsbijeenkomsten bij voorkeur in trouw- en rouwlocatie Hof Boekelo, een monumentale boerderij in het buitengebied. Dat gebeurt in een soort huiskamersfeer, compleet met bankstellen en sfeerverlichting.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.