Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Enschedeërs bepalen zelf hoe stad omgaat met vuurwerk

Vuurwerk EnschedeENSCHEDE – Hoe Enschede de komende jaarwisseling omgaat met vuurwerk is aan de Enschedeërs zelf. De gemeente heeft afgelopen week 600 willekeurige stadsgenoten uit alle geledingen van de samenleving uitgenodigd mee te praten over de viering van oud en nieuw.

Dat gebeurt op zaterdag 10 juni. De discussie tussen de 600 Enschedeërs levert uiteindelijk een breed pakket aan voorstellen op. Dat kan gaan om een algeheel vuurwerkverbod tot de situatie onverminderd laten zoals deze momenteel is, maar ook tot het instellen van vuurwerkvrije zones per wijk of stadsdeel. 

Besluit

Uiteindelijk zullen in november de Enschedeërs zelf over de verschillende voorstellen een besluit nemen. De gemeenteraad zal de burgerbesluiten ook accepteren, mits praktisch uitvoerbaar.

Serie 

De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM volgen de discussie over vuurwerk in Enschede. Het doel is om de discussie van alle kanten te belichten.

Hebt u vuurwerkangst of bent u juist een vuurwerkfanaat en u wilt uw verhaal delen met de krant en de lokale omroep? Stuur dan een mail naar enschede@tctubantia.nl

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.