UTRECHT-Het weekend van Elger van der Wel van de blog "Vrijdag hamburgerdag".
Volledig scherm
UTRECHT-Het weekend van Elger van der Wel van de blog "Vrijdag hamburgerdag". © Angeliek de Jonge

Tech-expert over de toekomst: ‘Onafhankelijke journalistiek blijft belangrijk’

Over onsWaar blijft die toch, die oprolbare digitale krant? En worden journalisten nu ook al vervangen door robots? Dat laatste zeker niet, zegt Elger van der Wel, expert op het gebied van tech- en media-innovatie. Maar hoe de krant er anno 2025 uitziet, dat blijft koffiedik kijken. „Buiten kijf staat dat het aantal mensen dat de papieren krant leest terugloopt.”

 1. Theo Hakkert en Rikkert Harink over ‘Ons DNA’: Een populaire rubriek onder lezers
  Achter de Schermen

  Theo Hakkert en Rikkert Harink over ‘Ons DNA’: Een populaire rubriek onder lezers

  Aan het begin van elke week stuurt fotograaf Rikkert Harink een foto naar journalist/columnist Theo Hakkert. Harink maakt het beeld ‘ergens in Twente’ en schuift het vervolgens op het bordje van Theo Hakkert. ,,Succes ermee Theo!’’, schrijft hij steevast onderaan zijn mail, want Hakkert wordt geacht bij de foto een inspirerende tekst te schrijven. En dat lukt méér dan goed, al ruim 90 weken lang. Twee journalistieke kunstenaars, samen op zoek naar het DNA van Twente.
 2. In deze tijd zien lezers het voordeel van de Tubantia app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  In deze tijd zien lezers het voordeel van de Tubantia app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  De krant wordt al jaren digitaal gemaakt, maar vaak nog op papier gelezen. Prima natuurlijk. Maar Tubantia op je smartphone, tablet of computer heeft zo zijn voordelen, betoogt managing editor Rennie Rijpma. De Friezin werkt al ruim een kwart eeuw in de journalistiek, noemt zichzelf een ‘nieuwsjunk’ en groeide op met de papieren krant. ,,Snel op de hoogte zijn van alles wat speelt, waar je ook bent.”