Volledig scherm
De Rode Duivels. © AFP

België nu de favoriet bij databureau

België is de grootste kanshebber op de wereldtitel. Dat concludeert databureau Gracenote op basis van talloze berekeningen. 

De Rode Duivels maken net iets meer kans dan Frankrijk, morgen de tegenstander in de halve finales. De andere halve finale tussen Engeland en Kroatië wordt volgens Gracenote een stuk minder spannend.

België heeft 30 procent kans om zondag in het Loezjniki-stadion van Moskou als wereldkampioen te worden gehuldigd, Frankrijk 29 procent. De Belgen schakelden in de kwartfinale Brazilië uit, dat voorafgaand aan het WK als topfavoriet werd aangemerkt door Gracenote. Het statistiekenbureau berekende dat de kans 21 procent is dat de Seleção het toernooi in Rusland zou gaan winnen, gevolgd door Spanje (10 procent), Duitsland, Argentinië (beide 8) en Frankrijk (6 procent).

De Belgen zijn door hun verrassende zege op Brazilië echter nu de grootste favoriet. De kans dat Engeland voor de tweede keer na 1966 wereldkampioen wordt, is 24 procent. Gracenote schat de kans op een primeur van Kroatië in op 17 procent.

poll

Wie grijpt de wereldtitel in Rusland?

Wie grijpt de wereldtitel in Rusland?

  • Frankrijk (47%)
  • België (36%)
  • Kroatië (7%)
  • Engeland (10%)
43268 stemmen

Topscorers

1
Harry Kane
Engeland
6
2
Cristiano Ronaldo
Portugal
4
3
Denis Cheryshev
Rusland
4
4
Romelu Lukaku
België
4
5
Kylian Mbappé
Frankrijk
4

Aantal Kaarten

1
Sebastian Larsson
Zweden
3
0
2
Carlos Sánchez
Colombia
1
1
3
Aleksandar Mitrovic
Servië
2
0
4
Ante Rebic
Kroatië
2
0
5
Armando Cooper
Panama
2
0