Volledig scherm
Sergio Ramos krijgt een knuffel van Fernando Hierro. © Getty Images

Fernando Hierro stapt op bij Spanje

Bondscoach Fernando Hierro en de Spaanse voetbalbond RFEF gaan na een mislukt WK niet met elkaar verder. Spanje werd in de achtste finales uitgeschakeld door gastland Rusland.

Volledig scherm
Fernando Hierro. © Getty Images

Eén dag voor de start van het WK verving Hierro Julen Lopetegui, die na zijn aangekondigde vertrek naar Real Madrid werd ontslagen als bondscoach. Hierro, op dat moment technisch directeur van de Spaanse bond, nam het stokje over. Dat werd geen succesverhaal toen Spanje door de Russen werd uitgeschakeld. Nu heeft hij besloten niet meer terug te keren in zijn oude rol als technisch directeur en vertrekt hij helemaal.

,,De bond dankt Hierro voor zijn betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel, door in de moeilijke situatie in te stappen als bondscoach'', meldt de Spaanse voetbalbond in 
een verklaring. ,,De bond waardeert ook de professionele en menselijke waarde, van de buitengewone coach, die het beste van zichzelf eist.''

Hierro (50) was eerder van 2007 tot en met 2011 technisch directeur, een succesvol dienstverband waarin Spanje zowel de Europese- als de wereldtitel veroverde. In 2017 begon hij aan een tweede periode waaraan nu onverwacht snel een einde komt. Op de website van de RFEF staat dat Hierro op zoek gaat naar ,,nieuwe uitdagingen".