Volledig scherm
Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Archieffoto: Frans Nikkels.

Duizenden tekenen petitie voor SKB in Winterswijk

WINTERSWIJK - Ruim 2.400 mensen hebben zaterdag rond het middaguur al een petitie ondertekend die zich er sterk voor maakt dat Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in 2025 geen afdelingen verliest.

De petitie is opgesteld door de Jonge Democraten Winterswijk. Bezorgd wordt gesteld dat zwangere vrouwen die nu nog in het SKB bevallen in de toekomst naar Doetinchem of Enschede moeten. Ook stellen de Jonge Democraten dat het SKB een van de grootste werkgevers is in Winterswijk en omgeving (er werken 1.220 mensen) en dat dit ten koste gaat van de werkgelegenheid.

Fusie ongedaan maken

 In de petitie wordt er ook voor gepleit de fusie tussen het SKB en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem ongedaan te maken. 

Elvira Schepers, wethouder van Winterswijk, zei donderdag tijdens de raadsvergadering dat behalve verloskunde en de kinderafdeling ook de intensive care (IC) vertrekt uit het SKB. Ook daar maken de opstellers van de petitie zich grote zorgen over. 

Chrit van Ewijk, bestuursvoorzitter van Santiz waar beide ziekenhuizen sinds de fusie in 2017 onder vallen, heeft vrijdag gezegd dat Winterswijk de IC zeker de komende tien jaar behoudt.