Topman Menzis over ziekenhuisaffaire Achterhoek: ‘De fusie in 2016 was verstandig’

WAGENINGEN - In de afgelopen vier maanden heeft zorgverzekeraar Menzis zich nauwelijks gemengd in de uitgebreide discussie over de toekomst van de Achterhoekse ziekenhuizen. Tot deze week. ,,We maken ons ernstig zorgen over hoe het momenteel gaat in de Achterhoek", zegt Ruben Wenselaar, voorzitter van de raad bestuur.

Ruben Wenselaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis.
Volledig scherm
Ruben Wenselaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis. © Koen Verheijden

De reden dat Menzis nu naar buiten treedt, heeft alles te maken met de crisis van dit moment, waarin alle partijen over elkaar heen buitelen met open brieven. En waarbij de raad van bestuur sinds vorige week, na het vertrek van Rolf de Folter, weer zonder voorzitter zit. ,,De raad van toezicht heeft het erg moeilijk momenteel. Ik benijd de bestuurders niet.” 

Maar ze hebben volgens u een onverstandig besluit genomen door nu al een onderzoek te starten naar het ontvlechten van de twee Achterhoekse ziekenhuizen?
,,Inderdaad. Toen we hoorden dat de raad van toezicht dat van plan was, dachten we hohoho. Er moet eerst een regiovisie komen. Twee losstaande ziekenhuizen was in februari al wel een bespreekbare optie voor ons als Menzis maar het gaat om de volgorde van de dingen. Eerst een regiovisie en dan pas besluiten tot defusering. Tenminste als blijkt dat dat het beste is voor de ziekenhuiszorg in de Achterhoek. Hoewel mijn verwachting is dat dat niet het beste scenario zal zijn.”

Quote

Mijn verwach­ting is dat defusering niet het beste scenario zal zijn

Ruben Wenselaar