Volle zaal in De Storm
Volledig scherm
PREMIUM
Volle zaal in De Storm © DG

Volle zaal De Storm Winterswijk: ‘SKB kan op eigen kracht verder’

WINTERSWIJK -  Ruim 700 mensen waren woensdagavond afgekomen op de informatie-avond in De Storm over de toekomst van de Achterhoekse ziekenhuizen. Het Winterswijkse SKB kan op eigen kracht verder, bleek de centrale boodschap.

De avond werd gevuld met sprekers en publiek die allemaal voor het behoud van het Winterswijkse SKB zijn. Van het bestuur van Santiz was, ondanks meerdere uitnodigingen, niemand gekomen. Daardoor miste het tegengeluid.

Internist Menno Beukema kwam als specialist uit het SKB vertellen dat de artsen en specialisten in Winterswijk het erover eens zijn: het ziekenhuis in Winterswijk moet een volwaardig ziekenhuis blijven.

,,We kunnen op eigen kracht verder. We zijn de fusie met Slingeland indertijd ook ingegaan op eigen kracht, niet omdat we noodlijdend waren. We hebben onze zelfstandigheid expliciet laten beschrijven. Maar na twee jaar dreigen we al opgeslokt te worden door het Slingeland. Waar wij nu nog wel over van mening van verschillen is of er nog toekomst zit in de fusie, ja of nee.’’