Het Menzis-hoofdkantoor in Wageningen op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Menzis-hoofdkantoor in Wageningen op archiefbeeld. © ANP

Zorgverzekeraar Menzis maakt zich grote zorgen over crisis bij Achterhoekse ziekenhuizen

WAGENINGEN - Zorgverzekeraar Menzis maakt zich grote zorgen over de bestuurscrisis bij de Achterhoekse ziekenhuizen. Het voorstel om nu al te kijken naar verzelfstandiging van de ziekenhuizen SKB en het Slingeland vindt Menzis veel te vroeg.

Menzis wil eerst om tafel met alle partijen in en rond de ziekenhuizen voor een goede regiovisie op de ziekenhuiszorg. De raad van toezicht van de twee ziekenhuizen wil echter al voor de zomer een onderzoek naar het ontvlechten van de twee ziekenhuizen, omdat er bij het SKB (Winterswijk) geen enkel draagvlak meer is om nog langer op te trekken met het Slingeland (Doetinchem).

Haast bij regiovisie

Menzis - de grootste zorgverzekeraar in de regio met ruim 150.000 mensen als klant - en VGZ (de een na grootste) schrijven in een brief aan de raad van toezicht van Santiz dat er haast is bij een regiovisie. ,,Die had er al lang moeten zijn. De Achterhoek loopt hier echt op achter”, zegt Ruben Wenselaar, voorzitter van de raad van bestuur van Menzis. Hij vergelijkt het met andere regio’s in Nederland waar zo’n door het ministerie geëiste visie al lang ligt. ,,De urgentie is enorm hoog.”