Volledig scherm
Op het overdekte dak van dit huis overnachtten Björn en Derya zo’n twee weken na de verdwijning van hun reisgenoot Joey. © AD

Björn en Derya sliepen twee weken in huis van oma in Turkije

Het Haaksbergse stel Björn en Derya Breukers-Ün heeft kort na de verdwijning van hun reisgenoot Joey Hoffmann zo’n twee weken doorgebracht in de Zuid-Turkse stad Tarsus. Ze verbleven in het huis van de oma van Derya, die op dat moment in Nederland was.

Dat bevestigen buurtbewoners aan deze krant. Op 8 juli verdween Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen in de omgeving van Silifke, op zo’n twee uur rijden van Tarsus. Hij kampeerde met Björn en Derya op een stuk land dat het echtpaar wilde kopen.

Volledig scherm
Björn en Derya © FB

Direct na de verdwijning van Joey – die naar Nederland zou terugkeren, maar nooit op het Turkse vliegveld aankwam – reisde Derya met de taxi naar Tarsus. Ze was alleen, omdat ze haar man Björn kort daarvoor was kwijtgeraakt. Die dook de volgende dag op in het ziekenhuis van Silifke: uitgedroogd en met krassen over zijn lijf. Naar eigen zeggen was hij van de rotsen gevallen.

Huurders

Derya haalde Björn op in het ziekenhuis, waarna ze meteen afreisden naar Tarsus. Omdat er huurders in het huis van oma verbleven, sliepen ze op het overdekte dak van het huis. Na ongeveer 10 tot 15 dagen vertrokken ze weer, bevestigen meerdere omwonenden.

Op 17 juli werd hun reisgenoot Joey in Nederland officieel als vermist opgegeven. De politie hield Björn en Derya begin deze maand een paar dagen vast, maar moest ze vrijlaten omdat er geen bewijs is voor een misdrijf. Wel mag het stel Turkije voorlopig niet verlaten.