Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Derya Breukers-Un. © FB

'Björn en Derya uit Haaksbergen mogelijk langer vast in Turkije'

Er heerst nog altijd veel onduidelijkheid over de vermissing van Joey Hoffmann (21) in Turkije. Ook vandaag zitten Björn en Derya uit Haaksbergen voor verhoor op het politiebureau in het Turkse Silifke. Het is nog maar de vraag of het echtpaar vandaag weer op vrije voeten komt. ,,Het onderzoek moet eerst af," aldus politiechef Murat Esentürk.

Volledig scherm
Buitenkant van het politiebureau in Silifke waar Björn en Derya verblijven © Peter Winterman

De politiebaas heeft de hele nacht doorgewerkt, maar zonder succes. Een doorbraak in de zaak Hoffmann is er nog niet. De Haaksbergenaar zou 8 juli terugkeren naar Nederland, maar van hem ontbreekt ieder spoor. Waarschijnlijk komt het speurhondenteam pas morgen in actie om te zoeken naar Joey in de omgeving van Silifke. De politiechef vreest ondertussen voor het lot van Joey. ,,Het is niet normaal dat een 21-jarige jongen wekenlang niets van zich laat horen op sociale media."

Waar hij nu is, blijft vooralsnog een raadsel. Joey, Björn en Derya hadden gekampeerd op de plaats waar het echtpaar naar eigen zeggen een huis wilde bouwen. Omdat Joey het te heet vond en naar huis wilde, gingen ze uit elkaar. Dat is de lezing van Björn. Politiechef Esentürk zei gisteren dat '98 procent van hun verhaal lijkt te kloppen'.

Absoluut verdacht

Desondanks noemt een tweede politiechef de omstandigheden 'absoluut verdacht'. Dat begon al met het feit dat Björn (34) op 9 juli met ernstige verwondingen in het ziekenhuis van Silifke werd opgenomen. Dat was kort nadat Joey van de radar verdween. Volgens Björn waren zijn verwondingen het gevolg van een valpartij.