Volledig scherm
© EPA

Geen nieuwe zoektocht in Turkije naar Joey Hoffmann uit Haaksbergen

updateHAAKSBERGEN - De politie in Turkije gaat niet opnieuw zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Politiechef en onderzoeksleider Zafer Senocak zegt vandaag dat er pas een nieuwe zoektocht komt als er nieuwe aanwijzingen zijn. 

Eerder werd in het gebied waar Joey voor het laatst is gezien, in de buurt van Silifke, al gezocht naar de 21-jarige man. Hoffmann wordt inmiddels een maand vermist. De Turkse politie sluit niet uit dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Hij was in Turkije samen met een echtpaar uit Haaksbergen. 

Landarrest

Volgens de politiechef heeft het echtpaar uit Haaksbergen in Turkije geen aangifte gedaan van vermissing van hun reisgenoot. Zij hebben tegenover de politie verklaard pas later van familie te hebben gehoord dat Joey Hoffmann na zijn vertrek uit hun gezelschap niet in Nederland was aangekomen. Het echtpaar heeft voorlopig landarrest gekregen, wat wil zeggen dat ze in Turkije moeten blijven, op afroep beschikbaar moeten zijn en zich geregeld moeten melden.

Senocak zegt dat de politie zich pas op 28 juli met de vermissing is gaan bezighouden, ongeveer rond het tijdstip dat de broer van Joey Hoffmann in Silifke en het bergdorp Narliyuku flyers is gaan verspreiden. Hij wijt de langzame aanloop naar de zoektocht mede aan de tijd die het heeft gekost om de gegevens rond de vermissing via Nederland, Interpol en Ankara bij zijn korps in Silifke te krijgen

Drugs

Robin Hoffmann, de broer van de vermiste Joey, reageerde zaterdag op Facebook woedend op een 'drugsverhaal' van Björn en Derya. Het Haaksbergse echtpaar zou bij de Turkse politie hebben verklaard dat zij op de avond voor de vermissing van Joey drugs hebben gebruikt. Ook zouden de twee hebben gezegd dat ook Joey drugs zou hebben gebruikt.

Joey's broer Robin - al ruim een week in Turkije op zoek naar zijn broertje - is daar woest over. Op Facebook schrijft hij onder meer: ,,Joey, drugs, buitenland? No fucking way... Even verklaren dat jullie drugs hebben gebruikt... Is mijn kleine broertje daarom gevlucht en misschien wel in levensgevaar? Liegen om je eigen hachje te redden... Spelen met het leven van mijn kleine broertje..."

De Turkse politie heeft officieel nog niets naar buiten gebracht over de achtergronden van de vermissingszaak.

Enschede e.o.