Graafactie in Turkije naar vermiste Joey (21) levert niets op

VideoSILIFKE - Een graafactie in de Turkse heuvels rond Silifke, waar gezocht wordt naar de vermiste Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen, heeft niets opgeleverd. Een lijkhond rook donderdagochtend een spoor. De zoektocht werd rond 13.00 uur gestaakt, mede doordat het te heet werd.

De Turkse politie begon donderdagochtend vroeg opnieuw een nieuwe, kleinschalige naar Joey. Twintig agenten en militairen zochten met twee speurhonden en speciale apparatuur naar sporen van de Haaksbergenaar.

Gespecialiseerd

Volledig scherm
Twintig agenten en militairen zoeken met twee speurhonden en speciale apparatuur naar sporen van Joey. © AD/Peter Winterman

De twee speurhonden zijn speciaal overgevlogen uit Ankara. Ze zijn gespecialiseerd in het zoeken naar lijken. Ook is er onder meer een legervoertuig ingezet, dat kan zien of ergens is gegraven. Een graafactie heeft niets opgeleverd. Wel werden volgens een agent vanmorgen sporen gevonden. Mogelijk gaat het om bloed. De lokale politiechef kan nog niets bevestigen of zeggen over de vondst in het gebied. 

De zoektocht werd rond 13.00 uur gestaakt, omdat het te heet is. De honden komen waarschijnlijk morgen weer zoeken. De Turkse politie zocht afgelopen zaterdag ook al zonder succes met 75 agenten, twee speurhonden en twee drones in een buitengebied van Silifke naar Joey. 

Verdwenen

De Haaksbergenaar verdween op 8 juli spoorloos in de heuvels bij de Turkse kustplaats. Hij was met het Nederlandse echtpaar Björn en Derya Breukers-Ün naar het Turkse Silifke gereisd om te helpen met de bouw van hun huis. Hij kampeerde met het stel op een stuk land dat ze wilden kopen. De 21-jarige Haaksbergenaar wilde echter naar huis, maar is nooit op het vliegveld aangekomen.

De politie hield Björn en Derya begin deze maand een paar dagen vast, maar moest ze vrijlaten omdat er geen bewijs is voor een misdrijf. Wel mag het stel Turkije voorlopig niet verlaten.

Volledig scherm
Joey Hoffman wordt vermist in Turkije © Facebook