Volledig scherm
Joey Hoffman wordt vermist in Turkije © Facebook

'Turkse politie houdt mega-zoektocht naar vermiste Joey'

SILIFKE/HAAKSBERGEN - Speurhonden, helikopters en een terrein waar niemand in mag: zaterdag houdt de Turkse politie een grondig voorbereide zoekactie op de plek waar Joey Hoffmann uit Haaksbergen voor het laatst gezien is. Dat zeggen bronnen rond het onderzoek naar zijn verdwijning. De verklaringen van Björn en Derya Breukers spelen daarin een cruciale rol.

De zoektocht in het buitengebied van het Zuid-Turkse Silifke lijkt een ultieme poging om Joey te vinden. Het rotsachtige terrein waarin hij volgens de politie geweest kan zijn is enorm groot en moeilijk toegankelijk. Ook de hoge temperaturen maken de opgave nog zwaarder.

Aanknopingspunten

Ondertussen heeft de politie nog steeds weinig aanknopingspunten over het lot van Joey. Hun enige houvast zijn de verklaringen die Björn en zijn echtgenote Derya de afgelopen dagen aflegden. Tegenover de politie hebben ze verklaard dat Joey naar huis wilde, en dat ze niet weten waar hij na het abrupte afscheid is gebleven,

Vrijgelaten

Björn en Derya mochten vrijdagavond vertrekken uit het politiebureau in Silifke, waar ze enkele dagen zijn vastgehouden. Ze stonden kortstondig als verdachte te boek, maar inmiddels zijn ze dat niet meer.

Ruzie

De eigenaar van het land waarop Joey samen met Björn en Derya kampeerde heeft het drietal begin juli regelmatig gezien. Hij vertelde vrijdag aan deze krant dat Joey en Derya ruzie hadden op de dag van zijn verdwijning. Of die ruzie iets met de vermissing te maken heeft is echter de vraag. "Derya vertelde mij dat Joey hier niet langer wilde zijn", zegt Alim Gürsoy.

Rotzooi

Op de plek waar het drietal verbleef was het vrijdag een rotzooi. Verspreid lagen onder meer een t-shirt, stukken plastic, een zak hondenvoer en lege waterflessen.

Volledig scherm
© Peter Winterman

Enschede e.o.