Volledig scherm
Hulpverleners zoeken in een gebied rond Silifke naar Joey Hoffmann © Peter Winterman

Turkse politie zoekt met man en macht naar verdwenen Haaksbergse Joey

LIVEDe Turkse politie is in een buitengebied van Silifke op zoek naar de Haaksbergse Joey Hoffmann. Tientallen agenten worden begeleid door gespecialiseerde honden en drones. Het rotsachtige terrein waarin hij volgens de politie geweest kan zijn is enorm groot en moeilijk toegankelijk. De hoge temperaturen maken de opgave nog zwaarder. Verslaggever Peter Winterman is bij de zoektocht.

De politie zet op dit moment 75 agenten in, twee speurhonden en twee drones. Ondertussen heeft de politie nog steeds weinig aanknopingspunten over het lot van Joey. Hun enige houvast zijn de verklaringen die Björn en zijn echtgenote Derya de afgelopen dagen aflegden. Tegenover de politie hebben ze verklaard dat Joey naar huis wilde en dat ze niet weten waar hij na het abrupte afscheid is gebleven. Ze stonden kortstondig als verdachte te boek, maar inmiddels zijn ze dat niet meer. Björn is vandaag ook bij de zoekactie.

Volledig scherm
De vermiste Joey Hoffmann (22) © Facebook Joey Hoffmann

De eigenaar van het land waarop Joey samen met Björn en Derya kampeerde heeft het drietal begin juli regelmatig gezien. Hij vertelde vrijdag aan deze krant dat Joey en Derya ruzie hadden op de dag van zijn verdwijning. Of die ruzie iets met de vermissing te maken heeft is echter de vraag. ,,Derya vertelde mij dat Joey hier niet langer wilde zijn", zegt Alim Gürsoy.

Rotzooi

Op de plek waar het drietal verbleef was het vrijdag een rotzooi. Verspreid lagen onder meer een t-shirt, stukken plastic, een zak hondenvoer en lege waterflessen.

Volledig scherm
Bjorn Breukers (links) en Sabahat Derya Un. © FB