Fresku loopt van podium op Zwarte Cross na bier-incident

LICHTENVOORDE - Rapper Fresku heeft zondag op de Zwarte Cross een van z'n shows vroegtijdig beëindigd. De 31-jarige rapper (echte naam Roy Michael Reymound) kreeg bier tegen z'n hoofd en besloot daarna te stoppen.

Op beelden op de website Dumpert is te zien hoe Fresku z'n show stillegt en zegt: "Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik bier tegen mijn kop heb gekregen. Dus ik weet niet wat een liefdevolle reactie is..." 

De rapper lijkt daarmee een verwijzing te maken naar het nieuws dat ie zelf onlangs naar buiten bracht over z'n pasgeboren zoontje. Het kindje ligt volgens de rapper in het ziekenhuis te 'vechten en heeft alle gebeden nodig'. De bierdouche leek Fresku rauw op z'n dak te vallen.

Online krijgt Fresku veel bijval. "Hij verdient dit niet! Het is een liefdevolle artiest die goed is in zijn vak. Terwijl hij op het podium staat op Zwarte Cross, vecht zijn zoontje voor z'n leven... Dus beetje respect is op z'n plaats", schrijft Ivo de Hoog p[ Facebook.

Kwart miljoen

Op de beelden - die al bijna een kwart miljoen keer bekeken zijn - is overigens te zien dat de rapper ook daarna nog meerdere biertjes naar zich toegeworpen krijgt. "Voor de mensen die echt willen feesten kom over een paar uurtjes naar de hiphopzaal." Voor de rest heeft de rapper geen goed woord over. 

Vorige maand verliet Lil' Kleine het podium nog tijdens de Zomerfeesten Hengevelde nadat hij bier nog zich toegegooid kreeg.

Volledig scherm
Fresku (rechts) © ANP Kippa
Volledig scherm
© screenshot