Nieuwsupdate

 1. De ene Almeloër heeft een zware strijd gewonnen, de ander staat er een te wachten: dit was de bewogen week in Almelo
  PREMIUM
  nieuwsupdate

  De ene Almeloër heeft een zware strijd gewonnen, de ander staat er een te wachten: dit was de bewogen week in Almelo

  NIEUWSUPDATE ALMELO - Het is de meest trieste Almelose nieuwsfoto van de afgelopen week: het beeld van het door brand verwoeste biljartcentrum BCA. Brandweerlieden die nog aan het werk zijn en het enorme bord aan de zijgevel met daarop de tekst ‘Wij missen jullie’! Die boodschap refereert nog aan de coronaperiode, toen BCA Biljarts & Darts lange tijd op slot moest.
 2. Het lijkt rustig, maar onder het oppervlak borrelt er nog van alles rond het Twents kanaaldrama: en nog veel meer afgelopen week in Twenterand
  PREMIUM
  nieuwsupdate

  Het lijkt rustig, maar onder het oppervlak borrelt er nog van alles rond het Twents kanaaldra­ma: en nog veel meer afgelopen week in Twenterand

  TWENTERAND - Afgelopen week het nieuws in Twenterand niet op de voet gevolgd? Journalist Ferry de Goeijen praat je bij over de belangrijkste gebeurtenissen, blikt terug op afgelopen week. Over mentale problemen bij de jongste kanaalbewoners, de boom die toch sterk genoeg was, een trage en zuinige gemeente en tbs-verlening voor een Hammenaar. Maar ook genoeg nieuws waar je blij van wordt.
 3. Irritatie, verdriet en boosheid over wandelpad naar Volthe, miniconcert in Oldenzaal en Mariakapel in Overdinkel
  PREMIUM
  NIEUWSUPDATE

  Irritatie, verdriet en boosheid over wandelpad naar Volthe, minicon­cert in Oldenzaal en Mariakapel in Overdinkel

  OLDENZAAL - Het was weer eens zo’n week met heel veel emoties in Noordoost-Twente. Irritatie over de afsluiting van de populaire Trambaanroute net buiten Oldenzaal, tranen van verdriet bij het miniconcert dat ENorm voor Tonnie Buitink gaf en pure boosheid over nieuw vandalisme in een Mariakapel in Overdinkel. Gelukkig wordt er in Saasveld hard en met veel enthousiasme gewerkt aan alweer een nieuw Twents theaterstuk. Wie durft er nog te zeggen dat er in deze regio nooit iets gebeurt?
 1. Groot verdriet om zwaar getroffen gezin, en nú al een (funny & bad) liedje voor Ten Hag, dat was de week van Haaksbergen
  PREMIUM
  nieuwsupdate

  Groot verdriet om zwaar getroffen gezin, en nú al een (funny & bad) liedje voor Ten Hag, dat was de week van Haaksber­gen

  HAAKSBERGEN - Waar ieder woord tekortschiet, je verstand stokt en je hart bloedt. Afgelopen week trof het noodlot twee jonge mensen uit Sint Isidorushoeve. 20 en 22 zijn ze. Terwijl ze met hun vader op weg waren om de as van hun moeder in Italië uit te strooien, overleed hij. Moet niet, mag niet. En toch gebeurt het. Tegelijk is er dan het besef hoe liefdevol en warm een gemeenschap kan zijn.
 2. Krankzinnige bezuinigingsopties, bonje om een speeltuintje, een gevreesde huurder die terugkeert en een gehekelde huurder die blijft: De week van Twenterand
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Krankzinni­ge bezuini­gings­op­ties, bonje om een speeltuin­tje, een gevreesde huurder die terugkeert en een gehekelde huurder die blijft: De week van Twenterand

  TWENTERAND - Afgelopen week het nieuws in Twenterand niet op de voet gevolgd? Journalist Ferry de Goeijen praat je bij over de belangrijkste gebeurtenissen, blikt terug op afgelopen week. Een week die begon met verontrustend nieuws over de financiele situatie, maar vooral in ‘geruzie’ een gemene deler vond.
 1. Verdwijnt het Bevrijdingsgevoel van 5 mei stiekem in Noordoost-Twente en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Verdwijnt het Bevrij­dings­ge­voel van 5 mei stiekem in Noord­oost-Twen­te en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?

  OLDENZAAL - Lijkt dat maar zo of verliest de Nationale Bevrijdingsdag in Noordoost-Twente steeds meer aan betekenis? Gelet op de wijze waarop 5 mei dit jaar vrijwel geruisloos voorbij ging aan Oldenzaal, Losser en Dinkelland zou je het bijna gaan denken. Natuurlijk, de nationale driekleur wapperde op tal van plekken, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat verder opviel deze week: de bliksemtrip van De Avonturier naar Oekraïne, de onzekerheid over het voortbestaan van vv Oldenzaal en de sportieve ambities in Losser.
 2. Erve Asito ineens een explosief kruitvat, Almelo zoekt de juridische grenzen op en wie kent deze inbreker?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Erve Asito ineens een explosief kruitvat, Almelo zoekt de juridische grenzen op en wie kent deze inbreker?

  En opeens verscheen er vorig weekeinde een groot interview met Heracles-voorzitter Hans Bredewoud op de website van de supportersvereniging Hart voor Heracles. De onzichtbare bestuurlijke leidsman van de profclub vond de tijd rijp voor een charme-offensief richting de kritische aanhang. En koos daarvoor het digitale platform van een groot deel van de fans. Het was onbedoeld de opmaat tot opnieuw een uiterst roerig weekje voor de eredivisionist. De tijd dat de club in een oase van rust en stabiliteit zijn wedstrijden afwerkte is voorbij.
 3. Ontslagen vanwege corona? Vervangen zul je bedoelen! En deze week ook in Haaksbergen: waar is die stal met 14.000 varkens?
  PREMIUM
  nieuwsupdate

  Ontslagen vanwege corona? Vervangen zul je bedoelen! En deze week ook in Haaksber­gen: waar is die stal met 14.000 varkens?

  HAAKSBERGEN - Ergens in Haaksbergen moet een boerderij zijn met 14.000 varkens. Niet dat iemand weet waar, maar het staat er, op een landelijke schandpaallijst. En ergens in Haaksbergen is een theater. Niet dat nog iemand dat weet te vinden, maar het bestaat. Je kunt er zelfs zomaar ontslagen worden (pardon: vervangen). Twee stinkende zaakjes in één week, dat moet niet gekker worden.