Volledig scherm
© REUTERS

Acties van grondpersoneel KLM op Schiphol gaan morgen niet door

Een nieuwe werkonderbreking van het grondpersoneel van KLM, die morgen zou plaatsvinden, is van de baan. Dat heeft FNV vandaag besloten na overleg met de leden.

,,Directe aanleiding om weer om tafel te gaan zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten”, licht FNV-bestuurder Jan van den Brink het besluit toe. Maandag en woensdag legden honderden KLM-medewerkers ook al het werk neer, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. 

FNV zal maandag aansluiten bij het overleg met de andere bonden. Daarmee zijn alle bonden weer in gesprek met luchtvaartmaatschappij. Van den Brink: ,,Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen.”

Behalve betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst, eist FNV vier procent loonsverhoging per jaar.  Onder de cao Grondpersoneel vallen 15.000 mensen, die onder andere bij de technische dienst, tankdienst of op het platform van KLM werken. 

  1. Huwelijksreis na dag voorbij na Neckermann-fiasco: ‘We mochten niet naar binnen’

    Huwelijks­reis na dag voorbij na Neckermann-fiasco: ‘We mochten niet naar binnen’

    Voor Rob (51) en Vera (55) Verhoeven uit Tilburg zat hun huwelijksreis er al na één dag op vanwege de problemen bij Thomas Cook. ,,We mochten gisteren onze kamer niet meer in als we niet bijbetaalden. Het ging om ongeveer 150 euro per nacht dat we zouden blijven”, zegt Rob. Een reisleider van Neckermann adviseerde hen dat niet te doen. ,,Onder begeleiding van veiligheidsagenten haalden we onze kamer leeg.”