Volledig scherm
© REUTERS

Acties van grondpersoneel KLM op Schiphol gaan morgen niet door

Een nieuwe werkonderbreking van het grondpersoneel van KLM, die morgen zou plaatsvinden, is van de baan. Dat heeft FNV vandaag besloten na overleg met de leden.

,,Directe aanleiding om weer om tafel te gaan zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten”, licht FNV-bestuurder Jan van den Brink het besluit toe. Maandag en woensdag legden honderden KLM-medewerkers ook al het werk neer, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. 

FNV zal maandag aansluiten bij het overleg met de andere bonden. Daarmee zijn alle bonden weer in gesprek met luchtvaartmaatschappij. Van den Brink: ,,Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen.”

Behalve betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst, eist FNV vier procent loonsverhoging per jaar.  Onder de cao Grondpersoneel vallen 15.000 mensen, die onder andere bij de technische dienst, tankdienst of op het platform van KLM werken. 

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’