Hollandse Hoogte / ANP XTRA
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Akkoord over cao transport en logistiek maakt einde aan acties

Vakbonden FNV en CNV hebben een nieuwe cao afgesproken voor de sector transport en logistiek. Daarmee komt een einde aan de acties van vrachtwagenchauffeurs om een betere cao af te dwingen. De nieuwe arbeidsovereenkomst geldt voor ruim 150.000 mensen in de transport en logistiek.

 1. Nachtclubs vinden geluidslimiet ‘onzin’, Paradiso bereid tot gesprek met regering
  PREMIUM
  gehoorschade

  Nachtclubs vinden geluidsli­miet ‘onzin’, Paradiso bereid tot gesprek met regering

  Het Nederlandse nachtleven en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voelen weinig voor een verlaging van de wettelijke geluidsnorm om de toename van gehoorschade bij jongeren de kop in te drukken. Preventie is belangrijker en gebeurt al volop, stellen zij. Bijvoorbeeld met het aanbieden van oordoppen. Paradiso laat weten bereid te zijn te praten over een eventuele verplichting van een geluidslimiet.
 2. Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

  Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?

  De inflatie in de eurozone is in augustus gestegen naar een nieuw recordniveau van 9,1 procent, aangejaagd door de aanhoudend hoge prijzen voor energie en levens- en genotmiddelen. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zei eerder op de dag dat in Nederland de inflatie in augustus is uitgekomen op een record van 13,6 procent. Waarom is de inflatie in Nederland hoger dan elders in Europa?