ANP
Volledig scherm
© ANP

Akzo betaalde tonnen aan zieke werknemer

Akzo Nobel heeft in 2014 enkele tonnen betaald aan een tijdelijke medewerker die in 2003 in de Hengelose chloorfabriek vermoedelijk een kwikvergiftiging met blijvend letsel opliep.  Hoewel aansprakelijkheid daarvoor niet is erkend - en de vergiftiging wordt bestreden - liet Akzo het niet tot een rechtszaak komen en is er een schikking getroffen. Nadat de kwestie zich jarenlang had voortgesleept, besloot Akzo volgens een woordvoerder te doen wat een goed werkgever hoort te doen.

 1. KNVB wilde Snollebollekes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  KNVB wilde Snollebol­le­kes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  Voetbalbond KNVB heeft tevergeefs geprobeerd om de EK-reclame van supermarktketen Jumbo van de televisie te krijgen of in ieder geval te laten aanpassen. De bond stuurde een brief naar Jumbo, waarin hij zich beklaagde over de reclamespot met de Snollebollekes en de populaire ‘juichcape’ waarvoor klanten van de supermarkt kunnen sparen. In een reactie liet Jumbo de KNVB weten de campagne zo te laten.
 2. Rijssen-Holten meest MKB-vriendelijke gemeente: ‘Krijgen regelmatig vraag wat ons geheim is’
  PREMIUM

  Rijs­sen-Hol­ten meest MKB-vriendelij­ke gemeente: ‘Krijgen regelmatig vraag wat ons geheim is’

  Vooral grote steden hebben het afgelopen jaar meer oog gehad voor hun lokale ondernemers. Zeker sinds de corona-uitbraak communiceren gemeentebesturen beter met het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dat blijkt uit de verkiezing van meest MKB-vriendelijke gemeente van Nederland. Een verkiezing die trouwens niet door een grote stad, maar voor de derde keer op rij werd gewonnen door Rijssen-Holten.