Vleeswaren bij een Belgische vestiging van Aldi.
Volledig scherm
Vleeswaren bij een Belgische vestiging van Aldi. © BELGA

Aldi in België haalt rosbief van Offerman uit het schap

Supermarktketen Aldi haalt ook in België vleesproducten van de firma Offerman uit het assortiment. Het gaat om gebraden rosbief die door het Nederlandse bedrijf aan Aldi werd geleverd. Offerman ziet zich genoodzaakt massaal vleeswaren terug te halen wegens een mogelijke listeriabesmetting.

Aldi meldt vandaag dat het de gebraden rosbief van het merk Délifin, per 100 gram verpakt, terugroept wegens de mogelijke aanwezigheid van de listeriabacterie. ,,De rosbief is afkomstig van Offerman, uit de fabriek in Aalsmeer”, bevestigt een woordvoerder van Aldi België.

Offerman, een dochterbedrijf van de Belgische vleeswarenproducent Ter Beke, roept in Aalsmeer gesneden en verpakte vleeswaren terug vanwege de mogelijke besmetting. In ons land zijn de afgelopen tijd drie mensen overleden en vond er een miskraam plaats ten gevolge van de bacterie in vleeswaren.

Nog geen klachten

Volgens Aldi-woordvoerder Dieter Snoeck heeft Offerman alleen rosbief geleverd aan de supermarkt. ,,Het gaat om één product. Zelf hebben we nog geen klachten gehad, en er zijn geen problemen vastgesteld met het product. Maar uit voorzorg roepen we het product terug.”

Of Offerman ook aan andere Belgische supermarkten heeft geleverd, is nog niet duidelijk. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) onderzoekt de zaak, aldus een woordvoerster. Het aandeel Ter Beke op de Brusselse beurs is vrijdag geschorst.

130 soorten bij Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft in ons land alle vleeswaren van Offerman uit de schappen gehaald. Alles wat nog in de winkel ligt, is veilig om te consumeren, bezweert de winkelketen. Eerder maakte de supermarktketen bekend 130 soorten vleeswaren uit de schappen te halen.

De besmette vleeswaren zijn te koop bij Aldi, Bidfood, Sligro en Versunie. Ook Aldi Nederland heeft inmiddels een aantal producten weggehaald. Hier gaat het echter maar om vier soorten vleeswaren. ,,Vleeswaren die nog in de schappen liggen, zijn veilig om te consumeren”, aldus Aldi in een verklaring. Bij Sligro gaat het om 160 soorten. 

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.