Een distributiecentrum van Amazon in het Britse Peterborough. Voor het eind van het jaar wil de webgigant 7000 extra mensen in dienst hebben.
Volledig scherm
Een distributiecentrum van Amazon in het Britse Peterborough. Voor het eind van het jaar wil de webgigant 7000 extra mensen in dienst hebben. © AFP

Amazon wil 7000 extra vaste werknemers in Groot-Brittannië

Webwinkel Amazon is van plan in Groot-Brittannië 7000 extra vaste werknemers in dienst te nemen om zo aan de sterk stijgende onlineverkopen vanwege de coronacrisis te kunnen voldoen. Daarmee zou het Britse personeelsbestand van het Amerikaanse Amazon stijgen naar meer dan 40.000.

  1. Over en uit voor Zwarte Piet bij grote webshops, Amazon sluit zich in de rij aan

    Over en uit voor Zwarte Piet bij grote webshops, Amazon sluit zich in de rij aan

    Zwarte Piet lijkt geen rol van betekenis meer te spelen bij de grote webwinkels in Nederland. Na Bol.com en Coolblue gaat ook Amazon de term ‘Zwarte Piet’ niet langer gebruiken in de teksten over producten die het verkoopt. Dat bevestigt een woordvoerder van Amazon na berichtgeving van het Financieele Dagblad. Nu de Amerikaanse webwinkelreus zich terugtrekt lijken klanten enkel nog maar bij carnavalswinkels en kleinere retailers terecht te kunnen.