Hein Schumacher Frielsand Campina
Volledig scherm
PREMIUM
Hein Schumacher Frielsand Campina © Hollandse Hoogte / Olivier Middendorp Fotografie

Baas FrieslandCampina: ‘Ik snap dat boeren overwegen te stoppen’

StikstofHet demissionaire kabinet moet steunmaatregelen die boeren helpen om minder stikstof uit te stoten niet doorschuiven naar een nieuwe regeringsploeg, stelt FrieslandCampinabaas Hein Schumacher. ,,We moeten aan de slag!’’

 1. Dit Nederlandse dorp heeft straks geen enkele kroeg meer: ‘Corona heeft veel veranderd‘
  PREMIUM

  Dit Nederland­se dorp heeft straks geen enkele kroeg meer: ‘Corona heeft veel veranderd‘

  Ooit telde het Zeeuwse dorpje Hansweert 13 cafés. Eind dit jaar valt voor de laatste kroeg definitief het doek. Uitbater Ad Linders is met café Zeelandia tegen wil en dank de langstzittende kroegbaas van het dorp geworden. Maar als slimme zoon uit een Rotterdams arbeidersgezin had hij heel andere dromen. Een carrière als hoogleraar aan de faculteit economie van de universiteit, dat leek hem wel wat. ,,Het is anders gelopen. Geleidelijk ben ik de horeca steeds meer als een roeping gaan zien.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.