De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft naar verluidt zijn goedkeuring gegeven voor de beursgang van staatsoliebedrijf Saudi Aramco.
Volledig scherm
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft naar verluidt zijn goedkeuring gegeven voor de beursgang van staatsoliebedrijf Saudi Aramco. © EPA

Beurswaakhond keurt megabeursgang Aramco goed

Saudi Aramco gaat naar de beurs in Saudi-Arabië. Dat heeft het staatsolieconcern vandaag op Twitter bevestigd na het bericht dat de Saudische beurswaakhond (CMA) de voorgenomen beursgang goedkeurt. ,,Het gaat om een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf”, aldus bestuursvoorzitter Yasir al-Rumayyan. De waarde van de aandelen wordt in de komende weken bepaald, voordat beleggers zich voor de aandelen kunnen inschrijven.

  1. Alles over verzekeringen: overstappen kan honderden euro's besparen
    PREMIUM
    Financiële Wasstraat

    Alles over verzekerin­gen: overstap­pen kan honderden euro's besparen

    Financieel adviseurs van online vergelijker Independer vlooien op verzoek uw vaste uitgaven door. Als eenverdiener wil Wilma van Klinken (49) uit Aalsmeer haar vaste lasten omlaagbrengen. Dat kan, blijkt als de Financiële Wasstraat haar financiën onder de loep neemt. Alleen al door verzekeringen op te zeggen of over te stappen naar een andere verzekeraar kan ze honderden euro’s per jaar besparen.