Volledig scherm
iPhone XR © AFP

Chinese winkeliers doen iPhone in uitverkoop

Grote Chinese winkeliers doen de nieuwste iPhones van Apple in de uitverkoop. Winkelbedrijven als Suning Commerce en JD.com bieden de smartphones met korting aan. Dat weerspiegelt volgens kenners de moeizame prestaties van Apple in de tweede economie van de wereld.

Suning bood vandaag een iPhone XR aan voor 5799 yuan (746 euro). Dat betekent een korting van 17 procent in vergelijking met de prijs op de website van Apple. Bij JD.com is het mogelijk de smartphone voor 6099 yuan te kopen, 900 yuan onder de officiële prijs.

Apple ontmoedigt winkeliers doorgaans om iPhones met korting aan te bieden. Dergelijke aanbiedingen zo kort na de release van een apparaat komen zelden voor. De kortingsacties volgen een week nadat Apple met zwakke cijfers op de proppen kwam, onder meer door de tanende vraag uit China. Ook de tragere groei van de Chinese economie speelt het techbedrijf parten.

  1. 26 Miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking

    26 Miljar­dairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbe­vol­king

    Oxfam Novib waarschuwt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk en de kwalijke gevolgen van de economische ongelijkheid voor de armen. De hulporganisatie gebruikt daarbij de jongste cijfers over rijkdom en armoede, verzameld op basis van bevindingen van Credit Suisse en Forbes. De bevindingen moeten de deelnemers aan het World Economic Forum in Davos overtuigen van de noodzaak het ernstige probleem aan te pakken. De jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite komt vandaag bijeen.