Volledig scherm
PREMIUM
Coca Cola © Reuters

Coca-Cola schrapt veertig banen, personeel elders overgeplaatst

Coca-Cola Nederland, met het hoofdkantoor in Rotterdam, wil de afdeling die onder meer de blikjesautomaten onderhoudt afstoten, waardoor zo’n veertig werknemers daar hun huidige baan verliezen. Medewerkers zijn boos, vakbond FNV wil weten wat de sociale gevolgen zijn.

Medewerkers van de zogeheten afdeling Cold Drink Operations Field Service zijn bijeengeroepen in Utrecht. ,,Daar hoorden we dat we worden ontslagen’’, zegt een medewerker. Tegenwoordig zijn er namelijk steeds minder blikjesapparaten en postmixen, systemen die veel in de horeca wordt gebruikt. Daardoor neemt het onderhoud aan de apparaten af, iets wat juist deze ploeg mensen uitvoert. ,,Het gaat om veertig werknemers die nu op locaties in Rotterdam en Dongen zijn gevestigd’’, aldus de medewerker.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.