Volledig scherm
Het doek is gevallen voor de verkoper van dameskleding. © ANP

Definitief einde voor kledingwinkelketen Didi

Kledingwinkelketen Didi houdt op te bestaan. Volgens de curator van de failliete kledingwinkelketen is een doorstart niet gelukt. De 81 winkels gaan komende week dicht en ongeveer vijfhonderd medewerkers verliezen hun baan.

De curator voerde meerdere gesprekken met partijen over een mogelijke doorstart. Daarbij werd gekeken naar de mogelijkheden om de keten in afgeslankte vorm te laten voortbestaan. Die gesprekken bleken vruchteloos. Tijdens de recente uitverkoop bij Didi werden nog enkele miljoenen binnengehaald. 

Didi werd begin dit jaar failliet verklaard. Met de keten ging het al jaren niet goed, onder andere door de felle concurrentie in de winkelstraten en online. De afgelopen vijf jaar werd een verlies geleden van bij elkaar 10 miljoen euro. Het bestuur van Didi had uitstel van betaling aangevraagd in de hoop een koper te vinden voor de keten, maar de financiële situatie bleek slechter dan gedacht. De laatste Didi-winkels sluiten waarschijnlijk volgende week de deuren.

Zwaar weer

Meer modeketens hebben het moeilijk. Vorige maand werd bekend dat het grootste deel van de kledingwinkels van Steps en alle winkels van Promiss in Nederland dit voorjaar de deuren sluiten. Het Belgische moederbedrijf FNG gaat de kleding van de twee merken alleen nog via webwinkels verkopen.

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.