Een vliegtuig landt op Schiphol.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vliegtuig landt op Schiphol. © ANP

Europeanen mogen na anderhalfjaar weer naar VS: ‘Maak me best zorgen of ik weer terugkom’

Na ruim anderhalf jaar is het maandag dan zover. Europeanen mogen weer vrij naar de VS reizen. En dat is ‘s ochtends te merken bij gate E24 op Schiphol, waar het grootste toestel van KLM helemaal volloopt voor de vlucht naar Los Angeles. ‘We hopen dat dit een keerpunt is.’

 1. Meeste poppodia en festivals ‘met moeite’ voorstander van 2G: 'Op voorwaarde dat het tijdelijk is’
  coronatoegangsbewijs

  Meeste poppodia en festivals ‘met moeite’ voorstan­der van 2G: 'Op voorwaarde dat het tijdelijk is’

  De meeste evenementenmakers in Nederland zijn voorstander van een heropening van de sector met een zogeheten 2G-coronatoegangsbewijs. Met zo'n bewijs mogen alleen genezen of gevaccineerde mensen naar binnen bij een concert of festival. Evenementenmakers stellen wel een harde eis: de maatregel moet tijdelijk zijn en concerten en festivals moeten op honderd procent capaciteit plaats kunnen vinden. ,,Veel van ons kunnen ‘de luxe’ van al te principieel zijn niet meer veroorloven."
 2. ‘Loonsteun voor zombiebedrijven verstoort de dynamiek op de arbeidsmarkt’
  GELD DICHTBIJ PODCAST

  ‘Loonsteun voor zombiebe­drij­ven verstoort de dynamiek op de arbeids­markt’

  Loonsteun houdt medewerkers in niet levensvatbare bedrijven aan het werk, terwijl deze mensen ook kunnen bijspringen in sectoren die klem zitten met personeel. Dat stellen economen, die vinden dat de loonsteun na de lockdown zo snel mogelijk moet stoppen. Dat en meer onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.