Een berg afval tijdens een grote schoonmaakactie in de gebieden rondom de Maas. Na de overstromingen van de Maas en opeenvolgende watersnood is er veel afval in de natuur terechtgekomen. De troep blijft meestal hangen in vegetatie, in uiterwaarden en op oevers.
Volledig scherm
Een berg afval tijdens een grote schoonmaakactie in de gebieden rondom de Maas. Na de overstromingen van de Maas en opeenvolgende watersnood is er veel afval in de natuur terechtgekomen. De troep blijft meestal hangen in vegetatie, in uiterwaarden en op oevers. © Rob Engelaar/ANP

Extreem weer: overstromingen Limburg kosten verzekeraars miljoenen, wél forse winst geboekt

De recente overstromingen in Limburg hebben bij verzekeraar Achmea geleid tot een kostenpost van 50 miljoen, volgens een eerste schatting. NN Group, bekend van Nationale Nederlanden, verwacht dat de schade van de watersnood in Limburg en België voor het concern zo’n 70 miljoen euro bedraagt. 

  1. Zuid-Europa kreunt onder verschroeiende temperaturen: hitterecord van 48,8 graden op Sicilië

    Zuid-Europa kreunt onder verschroei­en­de temperatu­ren: hittere­cord van 48,8 graden op Sicilië

    De hittegolven in het zuiden en zuidoosten van Europa blijven aanhouden. In de regio Syracuse op het Italiaanse eiland Sicilië is met 48,8 graden een Italiaans en mogelijk een Europees record gemeten. Ook in Spanje is het gloeiend warm. Zaterdag zou het er mogelijk tot 48 graden kunnen worden, zo voorspelt Noodweer Benelux. Onder meer Griekenland, Sardinië en Sicilië kampen door de hoge temperaturen met zware bosbranden.