Volledig scherm
PREMIUM
© gratis

‘Falende deurwaarder vaak licht gestraft’

Falende deurwaarders krijgen negen van de tien keer slechts een symbolische straf opgelegd van de tuchtrechter. Dat is een hard gelag voor hun slachtoffers, straatarme mensen die maar net kunnen rondkomen. 

Een gerechtsdeurwaarder die de wettelijke gedragsregels overtreedt, hoeft zich weinig zorgen te maken wanneer een schuldenaar een klacht tegen hem indient, stelt Vereniging Sociaal Verhaal. In bijna 90 procent van de gevallen waarbij de tuchtrechter een klacht gegrond verklaart, krijgt de gerechtsdeurwaarder geen of slechts een ‘symbolische straf’, zoals een waarschuwing of berisping.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’