Forse groei feestwinkels: ‘Door je te verkleden, ontsnap je aan de eenheidsworst van tegenwoordig’

VIDEODe tijd is voorbij dat carnaval het belangrijkste verkleedfeest van het jaar was. Tegenwoordig gaat heel Nederland los bij themaconcerten, oktoberfeesten en halloweenparty’s. Verkleden is populair, dat blijkt ook uit het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met de verkoop van feestartikelen. 

Waren dit er in 2015 nog 495, het huidige aantal feestwinkels (zowel fysiek als online) bedraagt 777. Een stijging van ruim 50 procent in 5 jaar tijd, becijferde de Kamer van Koophandel. ,,Het is een soort guilty pleasure. Je durft ook meer als je verkleed rondloopt.’’

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.