Een krantenbezorger in Hoofddorp pakt 's ochtends vroeg zijn fietstassen in.
Volledig scherm
Een krantenbezorger in Hoofddorp pakt 's ochtends vroeg zijn fietstassen in. © ANP Photo Xtra

Gigantisch tekort aan krantenbezorgers: bonus van 1000 euro voor wie zich aanmeldt

Wie nu een krantenwijk neemt of een nieuwe collega aanmeldt, krijgt een bonus van 1000 euro die in drie termijnen wordt uitbetaald. Dagbladuitgeverijen DPG Media (AD, Volkskrant) en het Mediahuis (Telegraaf, NRC) hopen op die manier het ‘gigantische tekort’ aan bezorgers terug te dringen. ,,Het gaat om onwaarschijnlijke aantallen”, verzucht DPG-directeur Erik van Gruijthuijsen.

6 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ik kon de helft van mijn inkomsten inleveren bij de belastingaangifte toen was de lol er snel af. Ik vind ook dat een papieren krant niet meer van deze tijd is. Ik lees hem op mijn telefoon wat prima gaat. Peter Kokkelink
 • Harm Reefboer

  2 maanden geleden
  Maar anno 2022 is een papieren krant bedrukt met inkt dat vervolgens de papierbak in dendert toch niet meer van deze tijd. Vroeger zelf een krantenwijk gelopen vele jaren in ons dorp na schooltijd nog. Maar tegenwoordig pak je de mobiel of tablet en lees je het laatste nieuws actueel. De papieren krant is achterhaald en het “nieuws” is altijd “oud”. Evenals al die lokale suffertjes en reclame zooi. Weg met die vervuiling!
 • M.S.M. Dijkman

  2 maanden geleden
  Ik heb in mijn tienerjaren een paar maanden de krant bezorgd. Het is ook een erg slecht betaalde baan waarvoor je elke ochtend vroeg je bed uit moet en door weer en wind op de fiets door het dorp. Ik was er snel klaar mee en heb destijds een betere betaalde baan gevonden waarvoor ik tot 7 uur op bed kon blijven liggen ipv dan al klaar zijn met het werk.
 • Remco Nijhuis

  2 maanden geleden
  Als bezorger werk je 6 dagen per week en dan zaterdag vaak 3 keer of vaker fietsen om de extra edities weg te krijgen. Die mogen niet de avond ervoor bezorgd worden maar moeten worden ingestoken. Some is dat ook door de weeks het geval. Je moet zo wie zo om 4 uur je krantjes ophalen met een beetje geluk ben ik om 6.30 klaar. Met een beetje pech regent het en stat er een chagrijnige abonnement je in de stromende regen uit te foeteren dat hij de krant niet om 6 uur heeft.
 • WH Bos

  2 maanden geleden
  Als de krant om wat voor reden niet bezorgd kan worden, werk dan met vouchers zodat een abonnee in ieder geval de krant kan ophalen en lezen, zoals dat ook zaterdags gebeurd, je betaalt dan wil je ook een krant, ik hoop echt dat jullie hier wat mee doen zolang er geen bezorgers zijn.