Volledig scherm
© REUTERS

India ontdekt gebied met 3000 ton gouderts

India heeft velden met meer dan 3000 ton gouderts ontdekt in een van de noordelijke staten. Het land is na China de grootste goudconsument ter wereld en delft zelf jaarlijks 2 tot 3 ton goud. 

Het Zuid-Aziatische land leunt sterk op import om aan de jaarlijkse vraag naar goud te voldoen. Die bedroeg in de afgelopen tien jaar gemiddeld 843 ton per jaar. Het goud wordt voornamelijk gebruikt in sieraden. Voor veel Indiërs is gouden sieraden kopen een vorm van vermogensopbouw. 

India importeerde vorig jaar voor meer dan 29 miljard euro aan goud, waarmee het na olie het belangrijkste importproduct is. De goudvelden werden ontdekt in de dichtbevolkte staat Uttar Pradesh. Die heeft nu milieuvergunningen nodig om het goud te kunnen winnen.

China is zowel de grootste goudproducent als de grootste goudconsument. 

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.