CoolCat Enschede
Volledig scherm
CoolCat Enschede © Google Streetview

Kledingketen CoolCat vraagt faillissement aan

ALMLEO/ENSCHEDE - Kledingwinkelketen CoolCat vraagt voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aan. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. CoolCat heeft in Twente vestigingen in Almelo en Enschede.

Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met ,,zeer uitdagende” marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met ,,aanzienlijke verliezen”. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. 

Doorstart

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.

Poll

Kledingketen CoolCat vraagt faillissement aan

  • Jammer dat er weer een kledingwinkel uit het straatbeeld verdwijnt (64%)
  • Geen gemis, genoeg andere keuze in Almelo en Enschede (29%)
  • Ik koop alles online, fysieke winkels zijn niet meer van deze tijd (7%)
1919 stemmen