Incheckbalies van KLM op Schiphol Airport.
Volledig scherm
Incheckbalies van KLM op Schiphol Airport. © ANP

KLM vraagt personeel wél of ze zijn gevaccineerd, maar ‘leidinggevende krijgt geen inzicht’

KLM gaat registreren welke vliegers en leden van het cabinepersoneel zijn gevaccineerd. De maatschappij zegt hier niet onderuit te komen, omdat een aantal landen, waaronder Canada, binnenkort vaccinatie verplicht stellen voor alle luchtreizigers, inclusief bemanning.

 1. Boze klanten filmen weigering in bioscopen en restaurants: ‘Vervelend voor ons personeel’
  coronacheck

  Boze klanten filmen weigering in bioscopen en restau­rants: ‘Vervelend voor ons personeel’

  Bij het controleren van het coronatoegangsbewijs afgelopen weekend zijn diverse medewerkers van (fastfood)restaurants en bioscopen lastiggevallen en gefilmd door boze klanten, onder andere in filialen van VUE Cinemas en de McDonald’s. De bedrijven roepen klanten op om respect te blijven houden voor het personeel. ,,Zij voeren uit wat door overheidsbeleid bepaald wordt”, aldus een woordvoerder van McDonald’s tegen deze site.
 2. Speelgoedketens waarschuwen voor langere levertijden rond kerst

  Speelgoed­ke­tens waarschu­wen voor langere levertij­den rond kerst

  Consumenten doen er verstandig aan cadeautjes voor sinterklaas en kerst op tijd in te slaan vanwege de huidige problemen in de toeleveringen. Speelgoedwinkels verwachten niet direct te maken te krijgen met echte tekorten voor de aankomende feestdagen, maar wijzen wel op de langere levertijden. Dat zeggen speelgoedverkopers zoals Intertoys en Lobbes.nl, maar ook webwinkels Amazon en bol.com na een rondgang van ANP.