Maggi-aroma na 99 jaar 'natuurlijker'
Het recept van Maggi-aroma, in het bekende bruine flesje, wordt 99 jaar na de introductie aangepast. Maggi werd bekend van de flesjes en blokjes, die als smaakversterker voor sauzen en soepen werken. De ingrediënten in het flesje worden nu door eigenaar Nestlé gemoderniseerd. Het merk moet zo een natuurlijker karakter krijgen.
De flesjes en blokjes maken deel uit van de standaarduitrusting van veel keukens. Toch staan de bestanddelen van Maggi niet allemaal in kruidentuintjes, stelt Die Welt nuchter vast. In een markt die steeds meer vraagt om natuurlijke producten is aanpassing van de receptuur nu noodzakelijk. Ingewikkeld klinkende bestanddelen moeten verdwijnen. In plaats daar van gaat het recept uit 'meer groenten' bestaan.
Gewone kruiden
Wie weet eigenlijk wat de ingrediënten van de flesjes zijn? Het in Nederland als 'maggikruid' bekendstaande plantje Lavas zit alvast niet in het originele Maggirecept. Door de geur, die erg op die van de smaakmaker lijkt, is het alleen genoemd naar de uitvinding.
In de flesjes zit wel mononatriumglutamaat, natriumguanilaat en natriuminosinaat. Dat zijn ondanks de dreigend klinkende namen veelvoorkomende voedingssupplementen. Voor Nestlé is dat niet vertrouwd genoeg. Het bedrijf wil meer ingrediënten 'waar mensen al mee vertrouwd zijn en die je in elk keukenkastje zou kunnen terugvinden'.
In 2020 moeten de bruine flesjes met het gele label meer groente bevatten, heeft Nestlé beslist. Ook het zoutgehalte wordt lager.
Veranderingen
Maggi werd in 1872 opgericht door de Zwitser Julius Maggi. Het bedrijf produceert sindsdien verschillende smaakmakers. In 1947 is het overgenomen door het eveneens Zwitserse Nestlé. Het moederbedrijf probeert anno 2017 het stoffige imago van het merk nieuwe glans te geven met een 'Maggi-kookstudio' en een gezonder, eigentijdser karakter. Een aanpassing van de receptuur met meer 'gewone kruiden' past in dat beleid.
De vraag wordt zo misschien wel of Nestlé niet een heel nieuw soort Maggi-aroma maakt. Het concern lijkt echter volledig in te zetten op een vergroening van het merk. ,,Thuis koken verrijkt ons leven", aldus de Zwitsers. Maggi als lifestyle in plaats van een voedingssupplement met moeilijke namen in de inhoudsopgave.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Meer privacy op WhatsApp: voortaan kun je je online-status verbergen en langer berichten wissen
Chat-app WhatsApp wordt op meerdere fronten aangepast om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo kun je verbergen dat je online bent en langer je berichten verwijderen. -
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken. -
Airbnb populairder dan ooit na opheffen coronabeperkingen
Overnachtingen via verhuurplatform Airbnb zijn nog nooit zo populair geweest als deze zomer. Bij zijn kwartaalresultaten zei het internetbedrijf in de maanden juli, augustus en september een recordomzet te verwachten nu in veel landen coronabeperkingen grotendeels zijn opgeheven. -
PREMIUM
Liever geen kunstmest meer, maar kunnen we wel zonder?
Voor de productie van kunstmest is veel energie nodig. Kunstmest is daardoor slecht voor het klimaat, en op dit moment ook nog eens schreeuwend duur. Is het mogelijk om ons voedsel te verbouwen zonder kunstmest?
-
Aantal kermisondernemers gedaald, maar krimp lijkt te stoppen
Het aantal kermisondernemingen is sinds 2017 met 7 procent gedaald, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Maar Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermishouders (BOVAK), ziet die daling voorlopig niet verder doorzetten. In 2022 staan in totaal 1500 kermissen gepland in Nederland. -
Brussel rekent op flinke stijging inflatie Nederland: 9,4 procent
De gemiddelde inflatie in Nederland komt dit jaar uit op 9,4 procent, verwacht de Europese Commissie. In mei raamde Brussel het inflatiepercentage nog op 7,4 procent. Het percentage is ook hoger dan het verwachte gemiddelde voor de negentien eurolanden van 7,6 procent. Dat schatte ze twee maanden geleden nog op 6,1 procent. -
PREMIUMColumn
Levenslessen van een dakloze directeur op een bankje in het park
Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze schrijft over de mensen die ze ontmoette en aan werk heeft geholpen.