Minister Hoekstra praat opnieuw over bestuurscrisis ABN Amro
Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat volgende week opnieuw in gesprek over de bestuurscrisis bij ABN Amro. Hij noemt het vertrek van president-commissaris Olga Zoutendijk bij de bank 'ongelukkig'.
Dinsdag ontving Hoekstra al delegaties van NLFI (aandeelhouder namens de Staat) en de raad van commissarissen 'om te bespreken wat dit betekent en wat nu verder'. Volgens de minister ziet iedereen dat het 'voor de stabiliteit van de bank van groot belang is dat er snel een nieuwe president-commissaris komt'. Er is afgesproken dat het gesprek volgende week wordt vervolgd. Dan wordt onder meer gesproken over de termijn voor de zoektocht. Het gaat wel even duren voordat er een nieuwe president-commissaris is. ,,Dat is niet iets dat in een paar weken geregeld is", aldus de minister. Hij zet niet specifiek in op een vrouw als opvolger van Zoutendijk. ,,Het moet een zeer gekwalificeerde man of vrouw worden."
Hoekstra bevestigt dat de toezichthouders Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) onderzoek doen naar het functioneren van de hele raad van commissarissen van ABN AMRO. Het FD meldde dit vrijdag. Hoewel Hoekstra daar in zijn rol als aandeelhouder verder niets over wil zeggen, gaat de bank volgens hem 'door een lastige fase'.
Het vertrek van Zoutendijk (57) kwam vorige week onverwacht. Ze was nog maar twee jaar president-commissaris en zat nog geen vier jaar in het toezichtsorgaan. Haar vertrek was een rechtstreeks gevolg van de chaotische opvolgingsprocedure van Gerrit Zalm als bestuursvoorzitter in 2016.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
PREMIUM
Niet aansprakelijk voor chaos door drukte? Top van Schiphol moet zich bij de rechtbank melden
Topmanagers van Schiphol moeten zich volgende maand verantwoorden bij de rechtbank in Haarlem over hun rol bij de druktechaos op de luchthaven vorig jaar. Een groep luchtvaartmaatschappijen wil zo de miljoenenschade die ze hebben geleden, alsnog vergoed krijgen. Schiphol wijst tot nu toe alle aansprakelijkheid af.Luchthaven Schiphol, Amsterdam -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Ondernemers: Nu nog prijsstijging, later dit jaar wel stabilisatie of zelfs daling
Ruim een kwart van de ondernemers in de detailhandel, van bijvoorbeeld supermarkten, voedingsspeciaalzaken en kledingwinkels, verwacht dat de prijzen in het volgende kwartaal verder zullen stijgen. De groep ondernemers die er zo over denkt is wel kleiner dan in de voorgaande kwartalen. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.
-
Belgische modeketen Veritas komt naar Nederland
-
-
-
Nagelstudio's steeds populairder: 'Liever niet naar een salon die ook de haren of telefoonhoesjes erbij doet’
‘Hoe ga je daar geld mee verdienen?’, kreeg nagelstyliste Kiki van Gelder van haar vader te horen, toen ze haar salon opende. Inmiddels weten mensen wel beter: de branche groeit als kool. In vijf jaar tijd is het aantal nagelstylisten gegroeid met 44 procent. -
PREMIUM
DNB-president Knot waarschuwt voor hogere lonen: ‘Met zulke looneisen blijft de inflatie hardnekkig’
Wat vinden we belangrijker, behoud van koopkracht, of behoud van onze baan. Voor die ongemakkelijke keuze komen we misschien te staan, waarschuwde Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. De vakbonden vinden dat onzin.