Alle hens aan dek voor alle medewerkers van PostNL, ze verwerken en bezorgen deze week 2 miljoen pakketten per dag. Dat zijn er weer een stuk meer dan een jaar geleden.
Volledig scherm
Alle hens aan dek voor alle medewerkers van PostNL, ze verwerken en bezorgen deze week 2 miljoen pakketten per dag. Dat zijn er weer een stuk meer dan een jaar geleden. © Wendy van Bree Fotografie

Niet alle cadeautjes voor kerst in huis: ‘Ik denk dat dit de drukste week ooit is’

PakketstressDe kans is groot dat niet alle kerstcadeautjes voor zaterdag worden bezorgd. Ondanks inzet van duizenden extra medewerkers is de ‘pakketpiek’ momenteel zo hoog dat een deel pas maandag of later bij de klant wordt afgeleverd.

  1. Krapte arbeidsmarkt is grootste barrière voor ondernemend Nederland

    Krapte arbeids­markt is grootste barrière voor onderne­mend Nederland

    De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor Nederlandse ondernemers de grootste rem op de bedrijfsvoering. Ook worden ze geplaagd door tekorten aan materialen en productiemiddelen en door ruimtegebrek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde samen met de Kamer van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouw en werkgeversverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW de stemming van het niet-financiële bedrijfsleven. Een derde van de ondernemers zegt met personeelstekorten te kampen. Uit de meting kwam niettemin naar voren dat het ondernemersvertrouwen toeneemt.