Esther Kiobel, advocaat Channa Samkalden en Victoria Bera (vlnr.), voorafgaand aan de uitspraak van de rechtbank in de zaak die de Nigeriaanse Esther Kiobel samen met drie andere weduwen in 2017 aanspande tegen Shell in Nederland.
Volledig scherm
Esther Kiobel, advocaat Channa Samkalden en Victoria Bera (vlnr.), voorafgaand aan de uitspraak van de rechtbank in de zaak die de Nigeriaanse Esther Kiobel samen met drie andere weduwen in 2017 aanspande tegen Shell in Nederland. © ANP

Nigeriaanse weduwen verliezen zaak tegen Shell

De Nigeriaanse weduwen die Shell medeverantwoordelijk houden voor de dood van hun echtgenoten in 1995, hebben volgens de rechter geen sluitend bewijs geleverd voor hun beschuldigingen. De rechtbank in Den Haag oordeelt dat niet is bewezen dat Shell destijds betrokken was bij het omkopen van getuigen.

  1. Weduwen: ‘We gaan bewijzen dat Shell betrokken was bij proces rond executies’
    Play

    Weduwen: ‘We gaan bewijzen dat Shell betrokken was bij proces rond executies’

    Shell moet interne documenten, die door de oliemaatschappij als vertrouwelijk bestempeld zijn, delen met nabestaanden van in Nigeria geëxecuteerde mannen. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag vandaag in een tussenvonnis in een zaak die vier weduwen hebben aangespannen tegen Shell. Met de documenten mogen de vrouwen proberen aan te tonen dat Shell betrokken was bij de rechtsgang. ,,Dat gaat ons zeker lukken", zegt weduwe Esther Kiobel.