Volledig scherm
Onno Hoes. © ANP

Onno Hoes nieuwe voorzitter makelaarsorganisatie

De grootste makelaarsorganisatie van Nederland, de NVM, heeft vandaag een nieuwe voorman gekozen: Onno Hoes. De voormalige burgemeester van Maastricht volgt Ger Jaarsma op. 

Ger Jaarsma was de eerste niet-makelaar aan het roer bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Hij wordt na een termijn van drie jaar opgevolgd door Hoes. ,,Met Hoes als nieuwe voorzitter, krijgt de NVM een ervaren voorzitter met een relevant netwerk en kennis van en ervaring met belangenbehartiging", aldus de makelaarsclub. 

Hoes was tien jaar lang gedeputeerde in Noord-Brabant en daarna van 2010 tot 2015 burgemeester van Maastricht. Hij vertrok daar nadat ophef was ontstaan over beelden die omroep PowNed uitzond van privéafspraken van Hoes met een 21-jarige man. Hij was toen nog samen met theaterproducent en presentator Albert Verlinde. Daarna werd Hoes waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer.

In een persbericht zegt hij veel kansen te zien voor de makelaars en taxateurs. ,,Alle maatschappelijke thema’s houden direct verband met de vastgoedsector. Of het nu gaat om commercieel of agrarisch vastgoed, of over de woningmarkt.”

De NVM is de grootste Nederlandse makelaarsvereniging. Er zijn ruim 4200 makelaars en taxateurs bij de club aangesloten.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.